• Slide1
  • Slide3
  • Slide2
  • Slide4

Koningsdag is Woningsdag 2021

Koningsdag is ook in 2021 Woningsdag.


We hebben een dagvullend programma samengesteld met het huis en de tuin als uitgangspunt met een ommetje. De regels en richtlijnen laten het helaas niet toe om evenementen te organiseren. 

Na de voordeur aubade en een korte speech van de burgemeester klinkt er: 'Krijters klaar? Krijten maar!' Het startsein voor de stoepkrijtwedstrijd.
Tussen 10.00 en 11.00 nodigen we iedereen uit om de mooiste creaties te maken. Arie Fok zal met zijn drone de lucht in gaan om opnames te maken.
Van 12.00 tot 14.00 presenteren we 'Soep op de stoep'. Een mooie samenwerking met Mariet Catering.
Tussen 14.00 en 16.00 is het tijd voor een sportief ommetje. In samenwerking met verschillende verenigingen en kerken hebben we verspreid over het dorp spellen kaarstaan voor de kinderen van Klaaswaal. Voor het spelen van de spellen heb je een strippenkaart nodig.
Om 16.00 toosten we met elkaar op de koning. Deze toost is Nationaal en ook te volgen op tv.
De afsluiter van de dag is de Koningsdag bingo.

Houd onze Facebook en Instagram pagina's in de gaten voor het laatste nieuws en de promomtie van onze activiteiten.

 

75 jaar Vrijheid

 

Wij als Oranjevereniging Klaaswaal vinden het, 75+1 jaar na de bevrijding, tijd voor een blijvende herinnering. Samen met de Gemeente Hoeksche Waard en de werkgroep @75jaarvrijheidKlaaswaal zijn we bezig om te onderzoeken of we een verzetspaneel Zaal Koster kunnen realiseren naast "Zaal Koster", een belangrijke locatie in Klaaswaal in de oorlogstijd. Daarnaast maken we een documantaire rondom Zaal Koster, de muziek, de verzetsgroep en het paneel. Op 5 mei zullen we de documantaire verspreiden.

Via verschillende sites verzamelen we zo veel mogelijk informatie over deze foto en zijn we op zoek naar andere foto's van de Binnenlandse Strijdkrachten Klaaswaal en of "Zaal Koster".

Wij zijn op zoek naar nabestaanden van de leden van de Binnenlandse Strijdkrachten Klaaswaal. Ben jij of ken jij een (klein)kind van één van deze mannen? Laat het ons weten! Dat kan door te reageren via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Facebookpagina van de Oranjevereniging of via die van de Facebookpagina van de werkgroep 75jaarvrijheidKlaaswaal

Op de foto zie je:
Bovenste rij van links naar rechts:
G.J. Luyendijk, Teun Dekker, H. den Hartog, Jo Vos, Adr. de Groot, Jan Huisman, Dirk Dekker, Alfred Fiedler, Aart de Groot
Tweede rij van links naar rechts:
Piet Hoek, C. Reedijk, Toop Notenboom, C. Luyendijk, Simon de Vries, Jack Koster, C. van Brakel, Nic de Ruiter, Piet v.d. Jagt, Arie van der Linde
Onderste rij (knielend) van links naar rechts:
D. Schop, Andr. van der Linde, Marinus Schop, Teun Andeweg, Jan 't Jong, Piet Bijl, Jan Tuk Azn, Ai de Groot, Jan Tuk Wzn,

verzetsgroep zaal koster

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie